torstai 23. kesäkuuta 2011

Suloinen mutakakku

Mutakakku on suosittu herkku. Meillä suklaasta tykätään kolmessa polvessa, ja tämän kakun laitamme mielellämme erityisesti Ukille. Kakku on helppo valmistaa. Muista että sen tulee jäädä hieman raa'aksi. Ei siis yhtään enempää kuin 12 minuuttia uunissa.Ohjeessa suositellun jäätelön sijasta myös vatkattu kerma sopii lisäkkeeksi. Tomusokeri pinnalla viimeistelee komeuden.

Tämä ohje löytyy Fazerin Ögon Bak & Dessert -suklaalevyn takaa. Löysimme itse sen netistä.

- 200g tummaa Fazer Ögon Bak & Dessert -suklaata
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 200g voita 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25cm). Paista uunin keskiosassa n.12 min. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voit valmistaa päivää ennen tarjoilua. 




 



Tässä versio palmusunnuntailta 2012. Paras lisuke on meidän mielestämme kermavaahdon ja rahkan seos, riittävästi mutta ei liikaa sokeroituna:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti