Pestoa ihanampaa ruokaa ei taida ollakaan. Tässä meidän perheen suosikkipesto-ohjeet.
VIHREÄ PESTO
- 2 ruukkua basilikaa
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 1 dl parmesaania (itse raastettua)
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä
PUNAINEN PESTO
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 dl pinjansiemeniä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- puoli ruukkua tuoretta basilikaa
- mustapippuria rouhittuna
Määrät eivät ole kovin tarkkoja. Maistele! Ei ole helposti möhlittävissä. Sekoita vain kaikki tehosekoittimella tai sauvasekoittimella yhteen. Syö pastan kanssa tai paahda leipää (meillä käytetään tähän arinarievää) ja levitä sen päälle. Tee isot satsit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti