keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Leipä lopussa, sämpylöitä!

Kiitos taas Etsi-resepti-palvelulle, löytyi nopeasti ohje, jossa pärjäämme vehnäjauhoilla ja kaurahiutaleilla. Tätä ohjetta muuntelimme hiukan, kiitos ohjeesta! Näistä tuli tosiaankin hyvin pehmeitä.  

Saimme kaapista löytyneistä aineksista raavittua kokoon vain puolikkaan taikinan, mutta syysloman aamiainen tuli joka tapauksessa pelastettua!


Ainekset:

- 1 pussi kuivahiivaa
- 2 rkl siirappia (korvasimme sokerilla) 
- 3/4 dl öljyä (oliivi- ja rypsiöljyä puolet ja puolet)
- 2 tl suolaa 
- 5 dl vettä 
- 2 dl kaurahiutaleita 
- noin 5 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
- reilu 1 dl juustoraastetta

1. Sekoita jauhot, sokeri ja kuivahiiva.
2. Lämmitä vesi vähän kädenlämpöistä kuumemmaksi, lisää öljy. 
3. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja anna hetken turvota.
4. Sekoita ja vaivaa joukkoon jauhot, varovaisesti. Jätä taikina hyvin pehmeäksi.
5.  Kohota taikinaa
6. Leivo sämpylät (n. 20 kpl) ja kohota vielä hetken peitettynä.
7. Voitele vedellä tai kananmunalla.
8. Paista reilu 15 min 200 asteessa.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti